Vattengympa

Om Vattengympa

Vattengympa är en skonsam och effektiv motionsform. Vattengympan är en bra träning för alla. Man väger väldigt lite i vattnet och belastningen på knä och leder minskar. Vattenmotståndet gör att man kan arbeta hårt i vattnet med liten skaderisk. I våra pass blandar vi övningar för kondition, ökad rörlighet, koordination, balans och styrka. Vi använder oss av bra redskap som flythantlar, flytkorvar m.m för att öka konditionen och styrkan.

Vi har varmt vatten, 33 grader, och det gör att kroppen och musklerna kan slappna av. Vi har delat upp passen i följande:

Vattengympa- lätt

45 min

Ett pass för dig som behöver komma igång eller efter en rehabilitering. I det här passet arbetar vi en hel del med rörlighet och varvar övningar i lagom nivå med styrka och kondition.

Vattengympa-medel

45 min

Ett fartfyllt pass där vi arbetar med styrka, kondition, koordination och rörlighet. För att öka idensitetet använder vi oss av flytredskap.


vattengympan är effektiv

Konditionen förbättras av vattengympa, du blir rörligare och kroppsmedvetenheten ökar. Dessutom blir du starkare och du förbränner fett.