Vattenträning

Hitta rörelseglädjen tillsammans

Vattenträning är en skonsam träningsform som blivit allt populärare under senare år, där grunden är motståndsträning som skapas av vattnets egenskaper. Genom att använda vattnet som motståndskraft, får dina muskler på ett skonsamt sätt arbeta hårt, samt att många muskelgrupper tränas under ett pass.

Schema hösten 2022

Kursstarter sker vecka 35 & 42. Varje omgång är 8 tillfällen.

Måndagar
kl. 10.00 och 11.00

Tisdagar
kl.
09.30 (Lätt) och 10.30

Onsdagar
kl.
10.00, 11.00, 12.00
kl. 16.00, 17.00, 18.00 och 19.00

Pris:
Dagpass: 1350 kr för 8 tillfällen.
Kvällspass: 1500 kr för 8 tillfällen.


Passbeskrivningar

Vattengympa - lätt, 45 min

Ett pass i lättare tempo. I det här passet arbetar vi en hel del med rörlighet och varvar övningar i lagom nivå med styrka och kondition. Passet är ej för rehabilitering.

Vattengympa - medel, 45 min

Ett fartfyllt pass där vi arbetar med styrka, kondition, koordination och rörlighet. För att öka intensitet använder vi oss av flytredskap.

Om vattenträning

I våra pass blandar vi övningar för kondition, ökad rörlighet, koordination, balans och styrka. Vi använder oss av bra redskap som flythantlar, flytkorvar m.m. för att öka konditionen och styrkan. Du väger mindre i vattnet och belastningen på knä och leder minskar. Vattenmotståndet gör att du kan arbeta hårt med liten skaderisk.

Passen sker i varm bassäng vilket gör att kroppen och musklerna kan slappna av.

Praktiskt

Du har tillgång till anläggningen för ombyte, dusch och bastu, 30 min före och efter passet.

Det är viktigt att du duschar ordentligt utan badkläder innan bad och tvättar av smink samt sätter upp långt hår eller använder badmössa. Glöm ej lås till skåpet.