Babysim

Vattenglädje och trygghet i fokus

Babysim är en mysig aktivitet som du gör tillsammans med ditt barn. De flesta barn älskar att vara i vatten och vårt mål med våra kurser är barnet ska få uppleva vattenglädje. Båda föräldrarna är välkomna att simma med barnet.

Våra kurser

På Turkosen erbjuder vi simkurser för barn från 3 månader upp till simskola. I babysim finns det tre steg.

I våra kurser arbetar vi efter en röd tråd som går igenom samtliga steg, övningarna i respektive kurser följer varandra så att barnet känner igen övningarna men blir mer avancerade för varje steg och anpassas efter barnets erfarenhet.

De viktigaste grunderna vi arbetar efter är:

  • Vattenglädje

  • Vattenvana

  • Trygghet

  • Säkerhet

All undervisning sker på svenska.

Om oss och Turkosen

Våra instruktörer har lång erfarenhet av barnsim och vi har genomtänkta kursupplägg. För oss är det viktigt att det ska bli en bra start för dig och ditt barn när ni börjar bada.

Det är lugnt och skönt här, inget annat som pågår samtidigt i simhallen när vi har kurser.

Vi har ett kök så du kan värma mat och ett rum du kan slå dig ned före och efter simmet.


Babysim i Solna Simhall- start 22/9.
Nu startar vi även Babysim i Solna simhall, Sportgatan 5, Ritorp
Du bokar din plats
här till Solna Simhall.
Varmt välkomna!


Babysim steg 1

3-11 månader

Här vänjer vi oss med miljön i badhuset och i ett lugnt och harmoniskt tempo lär vi barnet att upptäcka vattenglädje.

Vi går igenom de grundläggande greppen- bröstläge och ryggläge. Lite senare under kursen börjar vi även simma med simring och övar på den viktiga övningen att greppa stången.

Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet med hjälp av vattenkannor. Under kursen börjar vi prova på att dyka för dom som vill. Vi vill först att barn & föräldrar ska känna sig trygga innan vi börjar med dyk-övningarna och kommer individuellt att rekommendera när det är dags för första dyket. I våra kurser väljer man helt själv om man vill ha med dykövningarna eller inte.

Barnet blir lika vattenvan med eller utan dyk.

Förkunskaper
Barnet ska ha fyllt 12 veckor vid start, väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt.

Babysim steg 2

För dig som har gått Babysim steg 1

Här fortsätter vi att öva upp vattenvanan och utvecklar övningarna från steg 1.

I det här steget fokuserar vi mycket på att barnet blir ännu mer självständig i vattnet, simma med armringar, simring och börja åka lite rutschkana. En rolig kurs där barnen utvecklas snabbt med sin vattenvana. Vi arbetar mycket med att barnet ska känna sig självsäker i vattnet.

Babysim steg 3

För dig som har gått Babysim steg 1 & 2

Här fortsätter vi att utveckla övningarna från babysim steg 2 och fortsätter öva mycket på självsäkerhet i vattnet. Att ta sig fram lite längre sträckor både ovan och under vattnet, lära sig den viktiga övningen att rotera till rygg och vi övar en hel del med att flyta på rygg. Ett inspirerande steg med fokus på säkerhet och vattenglädje.