Babysim

Om babysim

Babysim är en mysig aktivitet som du gör tillsammans med ditt barn. De flesta barn älskar att vara i vatten och vårt mål med våra kurser är barnet ska få uppleva vattenglädje.

Här på Turkosen erbjuder vi simkurser för barn från 3 månader upp till simskola. Det är lugnt och skönt här, inget annat som pågår samtidigt i simhallen när vi har kurser. Vi erbjuder även ett kök så ni kan värma mat och ett rum man kan slå sig ned före och efter simmet. Båda föräldrarna är välkomna att simma med barnet. Våra instruktörer har lång erfarenhet av barnsim och vi har genomtänkta kursupplägg. För oss är det viktigt att det ska bli en bra start för dig och ditt barn när ni börjar bada. I våra kurser arbetar vi efter en röd tråd som går igenom samtliga steg, övningarna i respektive kurser följer varandra så att barnet känner igen övningarna men blir mer avancerade för varje steg och anpassas efter barnets erfarenhet. De viktigaste grunderna vi arbetar efter är:

  • Vattenglädje

  • Vattenvana

  • Trygghet

  • Säkerhet

All undervisning sker på Svenska


Babysim steg 4

Här fortsätter vi att öva på övningar från steg 3 och utveckla dom. Vi lägger fokus på vattensäkerhet. Barnen stimuleras i sin motoriska utveckling och mot självständighet i vattnet men också det viktiga att lära sig att ha respekt för vattnet. Vi övar på invänta att det är ok att ta sig ned i vattnet för att lära barnet att alltid stämma av om man får gå i. Vi över en hel del på att flyta på rygg, dyk från kanten och mattan samt ta sig upp på kanten igen efter dyk, vi övar även på att sparka sig upp till ytan och roliga åk i rutschkanan och fortsätter att simma med armringar.

Förkunskaper: Barnet bör ha gått babysim steg 3

Boka HÄR!


Babysim steg 1

3-11 månader

Här vänjer vi oss med miljön i badhuset och i ett lugnt och harmoniskt tempo lär vi barnet att upptäcka vattenglädje.

Vi går igenom de grundläggande greppen- bröstläge och ryggläge. Lite senare under kursen börjar vi även simma med simring och övar på den viktiga övningen att greppa stången.

Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet med hjälp av vattenkannor. Under kursen börjar vi prova på att dyka för dom som vill. Vi vill först att barn & föräldrar ska känna sig trygga innan vi börjar med dyk-övningarna och kommer individuellt att rekommendera när det är dags för första dyket. I våra kurser väljer man helt själv om man vill ha med dykövningarna eller inte.

Barnet blir lika vattenvan med eller utan dyk.

Förkunskaper: Barnet ska ha fyllt 12 veckor vid start, väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt.

Boka HÄR!

Fr om 1/7 ändras Pandemilagen som innebär att vi nu kan erbjuda två föräldrar att delta i babysimmet. Du köper till en engångsbiljett för 80:-/gång, behöver ej förbokas, betalas i kassan när ni kommer.Babysim steg 2

För dig som har gått Babysim steg 1

Här fortsätter vi att öva upp vattenvanan och utvecklar övningarna från steg 1.

I det här steget fokuserar vi mycket på att barnet blir ännu mer självständig i vattnet, simma med armringar, simring och börja åka lite rutschkana. En rolig kurs där barnen utvecklas snabbt med sin vattenvana. Vi arbetar mycket med att barnet ska känna sig självsäker i vattnet.

Förkunskaper: Gått Babysim steg 1

Boka HÄR!

Babysim steg 3

Här fortsätter vi att utveckla övningarna från babysim steg 2 och fortsätter öva mycket på självsäkerhet i vattnet. Att ta sig fram lite längre sträckor både ovan och under vattnet, lära sig den viktiga övningen att rotera till rygg och vi övar en hel del med att flyta på rygg. Ett inspirerande steg med fokus på säkerhet och vattenglädje.

Förkunskaper: För dig som har gått steg Babysim steg 1 & 2

Boka HÄR!